Érzékenyítő gyakorlatok – az Ability Park is a Szigetre költözöttHír | 2012.08.17.

A kerekesszékes pályát sörgyár-labirintussá alakították idén a Sziget Ability Parkjában, amelyet naponta 500-600 látogató keresett fel. A fogyatékossággal élő emberek életét szórakoztatóan bemutató parkban értelmi fogyatékos, kerekesszékes és siket animátorok kalauzoltak végig, délutánonként pedig segítő kutyabemutatót láthattak.

„Az idei fesztiválra egy új helyszínnel is készültünk. Az eddig megszokott kerekesszékes pályát kiegészítettük: ez az Elvarázsolt Sörgyár, amelynek első részében fehérbottal, a másodikban kerekesszékkel kellett a látogatóknak közlekedniük a sörösrekeszek között. Közben a sörről való tudásukat, szaglásukat és logikai képességeiket tesztelhették – mondta Nagy Géza, az Ability Park ügyvezető igazgatója. 2004 óta vannak jelen a fesztiválon. – „Sikeres volt ez a Sziget is, naponta körülbelül 5-600 látogatónk volt" – tette hozzá.

„Nagyon érdekes és tanulságos volt, ráadásul élveztük is. Most már többet tudunk arról, hogy mit tud megcsinálni egy fogyatékossággal élő és mit nem" – mondta Martijn és Bert, miután kipróbálták az akadálypályát. Hollandiából jöttek, ez az első Szigetük. Bert-et szülei több olyan motoros versenyre is elvitték, amelyen fogyatékossággal élő emberek indulnak, Martijn-nek viszont eddig nem voltak ilyen élményei. „Sokat változott a véleményem. Eddig úgy gondoltam, a kerekesszékesek túlreagálják a problémákat, de most már látom, milyen nehéz átjutni egy küszöbön vagy emelkedőn" – vallotta be.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG