Érzékenyítő tánc kerekesszékkelHír | 2012.12.09.

A ParaDance Company célja, hogy a mozgássérült és az ép társadalomnak bebizonyítsák, van élet a kerekesszéken túl is. A tánc és a zene öröme formálja közösséggé és erősíti őket. Fellépésük 2012. november 30-án volt

Ebből az alkalomból beszéltek a ParaDance Company egyik tagjával, Ungvári Györgyivel. Kiderült, hogy ő és Mészáros Gabriella a társulat alapítói, ötletgazdái. A csapat még nagyon fiatal, szeptember elején alakult, de már négy fellépést tudhatnak maguk mögött, ebből az egyik Erdélyben volt.

A ParaDance Company tíz aktív táncosból áll jelenleg. Az életkoruk 20-55 év közötti. Szívesen látnak ép táncosokat is, hisz bővülő repertoárjukba úgynevezett „combi-vegyestáncokat” is terveznek. Két fiú a fiatalabb közönség kedvencei lettek az akrobatikus kerekes székes tánccal.

A társulat célja, hogy a mozgássérült és az ép társadalomnak bebizonyítsák, van élet a kerekesszéken túl is. A tánc és a zene öröme formálja közösséggé és erősíti őket.

Gabi mozgássérültsége mellett 98 százalékban látássérült is, de annyi energiát áraszt magából, amennyivel képes feltölteni az egész tánccsoportot és a nézőközönséget is. Györgyi pedig régóta foglalkozik „révészként” olyan friss sérültekkel, akiket át kell segíteni az „élet folyamának” „elesettség oldaláról” az „új élet oldalára”, ahol a már megváltozott állapotukkal együtt tudnak élni.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MEOSZ