ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTTAK TEREMLABDARÚGÓ TORNÁJAHír | 2015.12.02.

A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG GRASSROOTS PROGRAMJÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL KERÜLT MEGRENDEZÉSRE PILISMARÓTON A SPECIÁLIS OLIMPIA TEREMLABDARÚGÓ TORNÁJA.

Újra Pilismarót adott otthont az értelmileg akadályozottak teremlabdarúgó tornájának november 18-án, amelyre nyolc csapat nevezett. A torna fővédnöki tisztét nagy örömmel fogadta és látta el Dr. Beer Miklós püspök úr, Pilismarót díszpolgára.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével két labdarúgó olimpiai bajnok, Gelei József és Ihász Kálmán, valamint jelen volt Nyilasi Tibor 70-szeres volt magyar válogatott labdarúgó. Rajtuk kívül a KEMLSZ, az MLSZ Grassroots, az MSOSZ, a Pilisi Parkerdő ZRT és Pilismarót képviseltette magát az eseményen. Jelen volt még a pilismaróti egyházak képviseletében.

Dr. Beer Miklós megnyitó beszéde után, Pergel István, Pilismarót polgármestere köszöntötte a résztvevőket és kiemelte, hogy ötödik alakalommal kerül megrendezésre a Nyírő Csaba Sportcsarnokban a labdarúgó torna. A megnyitó után elsőként, a pilismaróti Mesevár Óvodások mutatták be futballtudásukat, Bebiák Hedvig óvónő vezetésével, majd ezután kezdődött meg a labdarúgó torna.

Két csoportra osztották a csapatokat, és így kezdték meg a mérkőzések lejátszását. A rendezők jóvoltából, mindkét csoportban az első három helyezett csapat kapott kupát és hirdettek legjobb játékost, legjobb kapust és gólkirályt is.

A torna végén bemutató mérkőzésen lépett pályára az esztergomi szeminárium csapata, a tornán résztvevő csapatok válogatottjával. Az eredményhirdetés után a csapatok élményekkel telve, boldogan indultak haza intézményeikbe, megköszönték a lehetőséget és kiemelték, hogy nagyon jól érezték magukat, és szívesen jönnek máskor is Pilismarótra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SPORT MINDIG