Érkeznek a kerekesszékes avatarok az Xbox-hozHír | 2016.07.17.

A Microsoft hamarosan nagy lépést tesz az esélyegyenlőség felé és új opciókkal bővíti az Xbox felhasználókat a virtuális térben reprezentáló figurák körét - számol be a theverge.com.

A játékokban a felhasználók általában igyekeznek saját képükre formálni virtuális karaktereiket, azonban legyen akármilyen profi és részletes az arcszerkesztő, akárhány különböző öltözék közül legyen lehetőség választani, néhány lehetőség még mindig hiányzik a tökéletességhez.

Néhány kerekesszékes játékos petíciót elindítását tervezte, ám Phil Spencer és Mike Ybarra twitteren nyugtatták meg őket, hogy a megmozdulás már okafogyottá vált, dolgoznak a kifejezetten mozgáskorlátozott felhasználóknak szóló avatarokon. Ybarra egy kis ízeltítőt is bemutatott. A Microsoft avatarkészítője legkorábban nyári frissítésével bővülhet tovább, áthidalva a fenti akadályt.

A kiadó eredetileg nem is akarta visszahozni az Xbox 360-nal bevezetett avatarokat Xbox One-on, de most már nem csak konzolon, hanem a Windows 10-es appban is láthatjuk őket. A fenti képen egyébként látszik, hogy az arcok is változnak egy kicsit.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTÁL