Éremeső a kerekesszékes vívó vk-nHír | 2014.11.25.

Az előzetes várakozásokat is felülműlták vívóink az Egerben rendezett kerekesszékes vívó vk-n. A magyarok négy első és két második hellyel zárták a viadalt.

2014.11.21 - A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a férfi tőrözők versengésében a világranglistát vezető Osváth Richárd szerezte meg a győzelmet. A magyar sportoló veretlenül zárta a selejtezőket, és magabiztosan jutott el a fináléig, ahol orosz ellenfelét múlta felül 15-11-re.

A női párbajtőrözőknél magyar házidöntőre került sor, a világranglistán harmadik Krajnyák Zsuzsanna a junior vb-bronzérmes, a felnőttek között 56. Veres Amarillával találkozott, és 15-6-ra győzött. A 21 éves versenyző második helye óriási meglepetés, az egyenes kieséses szakaszban a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is 15-13-ra nyert, nála előrébb sorolt riválisokat múlt felül. A legyőzöttek között a világranglistán második orosz Julija Jefimova volt a legnagyobb név.

2014.11.22 - Kettős magyar siker született szombaton női tőrben a Hungarian Open kerekesszékes vívó világkupa-versenyen, Egerben.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a döntőben Krajnyák Zsuzsanna és Hajmási Éva találkozott egymással. Az aranyérmet a világranglistát vezető Krajnyák szerezte meg, miután magabiztosan győzött 15-5-re.

Pénteken párbajtőrben rendeztek magyar házidöntőt, melyben Krajnyák a mindössze 21 éves Veres Amarillát múlta felül. Egerben 2010 óta rendeznek kerekesszékes világkupa-viadalokat, s most fordult elő először, hogy tőrben és párbajtőrben is magyarok osztoztak az első két helyen.

A magyarok eddig három arany- és két ezüstérmet szereztek a versenyen. A vasárnapi zárónapon délelőtt a kardozók egyéni küzdelmeit rendezik, délután következnek a csapatversenyek női tőrben és férfi kardban.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL