Érdekvédők segítenek a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv új épületének akadálymentesítésébenHír | 2013.06.30.

Egyeztetésre hívta június 26-ára a Csongrád Megyei Kormányhivatal a fogyatékkal élők érdekeit képviselő helyi szervezeteket a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv Sólyom utcába tervezett épületének akadálymentesítése kapcsán. A megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő személyek komplex vizsgálatának helyszíneként is szolgáló ingatlan felújításának tervezése június közepén kezdődött, az építkezés ősszel indul. A rendezvényről Dr. Pósfai Gábort, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatóját kérdezték.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére és központi irodaházában létrejött találkozón részt vett dr. Polner Eörs, a Kormányhivatal főigazgatója, Dr. Bényi Krisztina, a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója, Bernáth Ildikó, volt fogyatékosságügyi kormánybiztos, valamint Dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója. A fogyatékossággal élőket az egyeztetésen a vak és gyengénlátó, a mozgáskorlátozott, a hallássérült és az értelmi fogyatékossággal élő személyek érdekeit védő megyei szervezetek munkatársai képviselték.

Az egyeztetésen az érdekvédők számtalan akadálymentesítési javaslatot tettek. Az indítványokat az épület tervezésében közreműködő rehabilitációs szakmérnök véleményezi, és ő gondoskodik majd a kivitelezhető elképzelések megvalósításáról is. A megbeszélésen Dr Bényi Krisztina és Dr Pósfai Gábor egyaránt kiemelte az érdekképviseletek és a megváltozott munkaképességgel, fogyatékkal élők ügyeiben eljáró hatóságok közötti párbeszéd fontosságát, és megköszönték azt a gyors segítséget, amit a szervezetek az akadálymentesítés megtervezésében nyújtottak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROMENAD.HU