"Engem full megaláztak az állásinterjún" - igaz történetSzakmai cikk | 2016.10.08.

Nő állásinterjún, mikor a családjáról beszél.

“Engem full megaláztak az állásinterjún, mert bevallottam, hogy kicsi gyerekem van.”

“Elmondtam nekik, mert tudniuk kell, hogy a fizetésből finanszíroznám a bölcsődét.”

“Forgott a szeme a HR-esnek, mikor elmondtam, hogy van gyerekem. Azt már hozzá sem mertem fűzni, hogy több is.”

Ezek valós facebook csoport bejegyzések, állandó dilemmák édesanyák körében. Amikor ezeket olvasom, azt érzem, hogy nagy önbizalomhiánnyal rendelkeznek, és fogalmuk sincs arról, mit mondjanak magukról, és mi az, ami szükséges, hogy elhangozzon.

Tudtátok, hogy Magyarországon ma munkaerőhiány van és vadásszák a munkavállalókat?

Jó szakembernek érzed magad? Akkor ez miért nem érződik az önbizalmadon?

Bármennyire meglepő, induljunk ki abból, hogy a cégekre alapvetően nem tartozik a magánszféra.

Azt mérd fel, hogy rendelkezel-e azzal a szakmaisággal és munkatapasztalattal, ami az adott pozícióhoz szükséges. Ha igen, ezeket szedd össze, támaszd alá tényekkel, olyan sikersztorikkal vagy elért eredményekkel, amiket az állásinterjún konkrétan el tudsz mondani.

Elmesélek egy igaz történetet. Ez Magyarországon esett meg egy hölggyel, aki 2 kis gyerek és 5 év után visszatért volna a munka világába.

Úgy került hozzám karrier tanácsadásra, hogy kezdetben minden ülésen sírt, mert nem tudta elfogadni, hogy visszamenjen dolgozni. A lelkében küzdött azzal, hogy otthagyja a gyerekeket a bölcsődében és óvodában.

Amíg a beszoktatás tartott, az anya rendszeresen járt tanácsadásra, hogy ő maga lelkileg visszaszokjon a munka világába. Akkor kértem először, hogy írjon önéletrajzot, mikor már nem sírt. Eljutott arra a szintre, hogy ki tudta mondani az okot, hogy az anyagiak miatt szükséges dolgoznia.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HRBLOG.HU