Én és az apám depressziójaSzakmai cikk | 2016.08.31.

Dél-Ázsiában sok helyen a gyengeség jeleként tekintenek a depresszióra. Amna Saleem a BuzzFeeden írt arról, hogy édesapja mentális betegségének kezelését mennyire megnehezítette a közösség, amelynek tagjaiként Skóciában éltek.


Amna mindössze 20 éves volt, amikor apja egy napon félrehívta, és őszintén elmondta, hogy nem tudja feldolgozni a problémáit, súlyos depresszióval küzd, és ha néhány napon belül nem javul az állapota, befejezi az életét. A döntése mögött az állt, hogy nem akart a család – illetve a tágabb értelemben vett közösség – terhére lenni.  " Azt mondta, hogy nem hiszi, hogy valaha jobban lesz. Csak azt akarja, hogy vége legyen végre. Visszakérdeztem, hogy vége? Azt mondta, igen, be akarja fejezni.”  

A pakisztáni férfinak nehéz élete volt. Ő volt a legfiatalabb gyermek a családban, de ennek ellenére sok felelősség hárult már rá gyerekként, miután az édesanyja igen korán elhunyt. A húszas évei közepén költözött Skóciába, és bár a szép zöld táj hamar rabul ejtette a szívét, az idegen országban a beilleszkedés komoly kihívásokat jelentett neki, amelyekkel nehezen küzdött meg. 

Egy kis boltot vezetett több mint húsz éven keresztül, ahol mindennap dolgozott (és amelynek ablakát az USA elleni 2001-es merényletek után kővel dobták be), mígnem egy infarktus után a fiára (a cikk szerzőjének bátyjára) hagyta az üzletmenetet. 

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: LIFE.HU