Első alkalommal készül átfogó felmérés a felelős vállalatokrólHír | 2015.08.19.

A Deloitte, partnereivel együttműködve felmérést indít, melynek célja a társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés jelenlegi helyzetének feltérképezése Magyarországon, valamint további 10 közép-európai országban.

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tanácsadás kiemelt helyet foglal el a Deloitte által kínált globális szolgáltatások között, ezért a PBS-sel és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSD Hungary-vel) karöltve úgy döntött, hogy felmérést indít a térségben, amelynek keretében első alkalommal vizsgálja meg a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés jelenlegi helyzetét.
 
"Minél több állami és magáncég társadalmi felelősségvállalásért felelős szakértője vesz részt a felmérésben, és minél többen osztják meg velünk meglátásaikat és tapasztalataikat, annál tisztább képet kaphatunk a vállalati felelősségvállalással kapcsolatos magyarországi gyakorlatról. A többi közép-európai ország eredményeivel kiegészítve pedig azt is megvizsgálhatjuk, hogy milyen tendenciák és legjobb gyakorlatok jellemzőek a régióra" – emelte ki Barsi Orsolya, a Deloitte Fenntarthatóság és klímaváltozás csoportjának vezetője. 
 
A felmérés a tervek szerint a következő országokra fog kiterjedni: Bulgária, Csehország, Észtország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
 
Az úttörő felmérés július elején kezdődött és augusztus végéig tart, az eredmények 2015. október végén kerülnek nyilvánosságra.
 
(Minden olyan országra vonatkozóan, ahol kellően magas a részvételi arány, a Deloitte az átfogó, közép-európai értékelés mellett külön értékeléseket is készít.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROFITLINE.HU