Élőben is közvetíthetnek a londoni paralimpiárólHír | 2012.01.26.

A 2012-es londoni paralimpia média visszhangja már biztosan felülmúlja a négy évvel ezelőtti játékokét. Az összefoglalók  kedvezőbb időpontban lesznek, sőt a Magyar Paralimpiai Bizottság az élő közvetítésekről is tárgyal az MTV-vel. A játékok egyik nagy neve, a 100 méteren közel 10 másodperces időre képes Oscar Pistorius dél afrikai sprinter már biztosan ott lesz Londonban, de a magyar csapat létszáma is szépen bővül.

„A világon mindenhol egyre inkább megvalósul az integráció a sporton belül, és mi is ebbe az irányba haladunk" – mondta el a Közelképnek Bernau Péteraz Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sajtóreferense. Hozzátette, Londonra készülő paralimpikonjainkat több helyen figyelemmel követhetik az érdeklődők, így például a Magyar Televízió Esély című műsorában, de folyamatosan szerepelnek a DigiSport különböző adásaiban is.

„Nagyon örülnénk az élő közvetítéseknek, ennek technikai lehetőségeit még vizsgálják a tévénél" - tudtuk meg Bernautól.Decemberben a MPB és az MTV egyeztetésen elhangzott, hogy technikailag könnyebb lesz Londonból hazajuttatni a felvételeket, mint 2008-ban Pekingből volt, nehezíti viszont a helyzetet, hogy a versenyek minden nap késő este érnek véget. A napi összefoglalók 25 vagy 50 percesek lesznek, és a televízió szándéka szerint kedvezőbb időpontban számolnak majd be az eseményekről a pekingi éjszakai összefoglalókhoz képest.

A paralimpiáról tudósító magyar újságírók névsora is bővült a négy évvel ezelőttihez képest. Akkor tizenketten tudósítottak, míg idén tizennyolc újságíró jelezte részvételi szándékát, s ez a szám valószínűleg már nem fog jelentősen változni.Az ismertebb médiumok közül a Magyar Televízió, a DigiSport, a Nemzeti Sport és a Lánchíd Rádió akkreditált, de a MPB tájékoztatása szerint az MTI-nek köszönhetően minden jelentős médiumhoz eljutnak majd a hírek. „Reméljük, minél többen átveszik a híreket, így a honi közvélemény jobban megismerheti sportolóink teljesítményét" – jegyezte meg Bernau, aki szerint ezen a téren még bőven van lehetőség az előrelépésre.

Az augusztus 29-én kezdődő tizenkét napos versenysorozat alattolyan neves sportolóknak szurkolhatunk, mint Szekeres Pál vívó, Gurisatti Gyula és Dávid Krisztina sportlövő, Csonka András, Berecki Dezső és Pálos Péter asztaliteniszező, Sors Tamás és Vereczkei Zsolt úszó.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG