Amíg misén volt, ellopták a templom előtt leállított mozgássérült kocsijátHír | 2011.09.11.

Amíg az elektromos mozgássérült kocsi tulajdonosa misén volt, két férfi a kámi templom elől ellopta a háromkerekű járművet. A rendőröknek a tettesek azt mondták, úgy gondolták, hogy lomtalanítás miatt tette ki valaki a járdára a mopedet.

Egy kámi lakos telefonon tett bejelentést a rendőrségre, hogy a mozgássérült kocsiját a templom elöl ellopták. Körülbelül 17:45-kor leparkolt a Millercare típusú háromkerekű elektromos járművével a templom előtt, majd bement a misére.

A mise 18:45-kor véget ért, akkor fedezte fel, hogy a járművét ellopták. Adatgyűjtés közben beazonosíthatóvá vált egy jármű, amivel a mozgássérült kocsit ellopták. A nyilvántartóban való ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a jármű tulajdonosa egy gencsapáti lakos.

Így a Bűnügyi Készenléti szolgálat, valamint a járőr a gencsapáti otthonában igazoltatta a férfit, aki elmondta, hogy a járművet egy nemeskoltai lakosnak adta kölcsön.

Ezután a rendőrök Nemeskolta felé vették az irányt, otthonában igazoltatták az illetőt, majd házkutatást hajtottak végre, ekkor megtalálták az eltulajdonított elektromos mozgássérült járművet. Ekkor közölte, hogy a járművet a barátjával, egy sorkifaludi lakossal hozta el, mivel azt gondolták, hogy lomtalanítás végett lett kirakva Kámban az elektromos kocsi.

A mozgássérült járművet a helyszínen lefoglalták, a két férfit a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították, majd mindkettejüket a meggyanúsítást követően szabadon engedték.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ