Elkészült a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református IntézeteHír | 2011.10.04.

Befejeződött a Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztése. 2010 decemberében kezdődött a Gasparich utcai egykori óvoda épület teljes átalakítása. A 256 millió forintos beruházás pályázati és önkormányzati támogatással valósult meg. Mindezt a szociális és népjóléti ágazat egyik legjelentősebb fejlesztésnek nevezte Balaicz Zoltán alpolgármester.

Januárban még csak romok és csupasz falak fogadtak bennünket a fogyatékkal élők intézetének átépítésekor. Pénteken azonban egy akadálymentes és esztétikus épületbe léphettünk be. A fogyatékkal élők biztonságos közlekedését rámpák, vezető sávok és kapaszkodók is segítik, továbbá relaxációs helységek, pihenő szoba és speciális lift teszi könnyebbé a gondozottak mindennapjait. A beruházás 265 millió forintba került- tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.
41 szakdolgozó- többek között fejlesztőpedagógusok, mentálhigiénés szakemberek foglalkoznak majd a sérült emberekkel. Az intézmény 30 férőhelyes nappali, 10 férőhelyes átmeneti és 30 bentlakásos gondozott ellátását biztosítja.
A projekt hosszú távú célja, hogy erősítse a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ