Elképesztő trükkel tanította meg járni láb nélküli öccsét a kislányHír | 2014.01.10.

Könnyfakasztó élményben volt része egy brit házaspárnak, akik végignézték azt, hogyan tanítja meg hatéves lányuk járni kétéves öccsét.

A kisfiúnak csecsemőkorában amputálni kellett mindkét lábát egy betegség miatt, a szülők sose hitték, hogy egyszer járni fog.

A kétéves Louie Jenkins hatéves nővérének köszönheti, hogy végre, életében először lábra állt – írja a Daily Mail. A kisfiú hat hónapos volt, mikor agyhártyagyulladást kapott és az orvosoknak nem volt más választásuk, mint amputálni a gyerek lábait. Bár a kisfiú kapott műlábakat, az orvosok figyelmeztették a szülőket, fiuk vélhetően soha nem fog járni. Azonban a gyerek nővére eszes trükkel állt elő annak érdekében, hogy segítsen kisöccsének.

A szülők elmondása szerint, amióta a kisfiú megszületett, lányuk elkeseredetten harcol azért, hogy szaladgálhasson vele. - Francesca elhatározta, ha törik ha szakad, megtanítja a testvérét járni, és a mi kislányunk bebizonyította, hogy az orvosok tévedtek. Louie tud mozogni, csak motiválni kellett – mesélte a riportereknek az anya.

A hatéves gyerek módszere egyébként nagyon kézenfekvő. Rájött, hogy öccse, pont mint a többi gyerek rajong az édességekért, ezért gumicukorral kezdte el csalogatni. A kislány addig nem adott cukrot öccsének, míg az fel nem állt és oda nem ment érte. Hihetetlen módon a trükk bevált.

A kisfiú édesség iránt szenvedélye segített legyőzni az akadályokat. A gyerekek szülei könnyekben törtek ki, mikor első alkalommal meglátták, hogy fiuk lábra áll és odatotyog nővéréhez, hogy megszerezze a gumicukrot. Ma már képes egyedül elmenni a szoba egyik végéből a másikba. A család abban reménykedik, hogy néhány hónap múlva már az utcán is sétálhatnak vele.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL