Elképesztő képeket fest az ötéves autista kislányHír | 2014.09.29.

Iris Grace, az ötéves kislány beszélni ugyan még nem tanult meg, azonban már lélegzetelállító színvilágú képeket fest – írja a Librarius.

Amint Grace anyukája, Arabella Carter-Johnson elmesélte, kislányával orvosi javaslatra kezdtek el festegetni. Azt tanácsolták nekik, hogy a kreativitás kifejezésének ez a formája talán elősegítheti Iris fejlődését a beszéd megtanulásában. És tényleg.

– Hihetetlen, hogy milyen koncentrációval fest, akár két órán keresztül képes fókuszálni rá és semmi nem vonja el a figyelmét – mesélte az anyuka. Iris képeit már aukciókon is árverezik, darabonként több ezer fontért. Az így kapott összeget a szülők különböző, autistákkal foglalkozó alapítványoknak ajánlják fel arra, hogy terápiára fordítsák, köztük beszéd-, jóga- és zeneterápiára is.

Az autizmus az orvostudomány egyik még alig megértett és felkutatott betegségei közé tartozik, ami ahogy megnehezíti a beteg szociális életét, úgy szül gyakran egyúttal hihetetlen tehetséggel megáldott zseniket. Beszélni még csak most kezdett el, de már úgy fest, ahogy az ő korában még senki sem – áradozott a BuzzFeednek leplezetlen büszkeséggel Carter-Johnson.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NOL.HU