Elindult a CallActive (TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0005) című programHír | Esemény | 2012.09.25.

CallActive
Megváltozott munkaképességű munkavállalók képzése és munkaerő piaci elhelyezése

2012. szeptember 1-jén vette hivatalosan kezdetét a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. CallActive (TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0005) című programja. A projekt keretein belül telefonos és elektronikus ügyfélkapcsolati asszisztensek képzésére, és elhelyezésére kerül sor Érden és vonzáskörzetében.

Céluk érettségivel vagy érettségivel és elavult szakmával rendelkező, megváltozott munkaképességű álláskereső (regisztrált álláskeresők vagy inaktívak) személyek telefonos és elektronikus ügyfélkapcsolati asszisztenssé történő képzése, mentális felkészítése a munkavállalásra, majd munkáltatóknál történő elhelyezése.

A helyi munkaerő-piaci sajátosságokhoz és gazdasági lehetőségekhez igazodó képesítések megszerzését támogatva 14 fő telefonos ügyfélszolgálati képzését szerveznek. A résztvevők számára lehetőséget biztosítanak – átmeneti foglalkoztatás, közösségi feladatvégzés keretében – ügyfélszolgálati tevékenység végzésére, helyi önkormányzatok, civil szervezetek segítése érdekében.

Részcélként jelenik meg, hogy 20 fő részére foglalkozásokat szerveznek munkaerő-piaci szempontból hátrányokat okozó pszichoszociális helyzet megváltoztatása érdekében. Az egyéni hátrányok kezelésével a résztvevők munkára kész állapota teremthető meg.

A telefonos ügyfélszolgálati képzésen túl személyiség-, kulcskompetenciák és képességek fejlesztésére is sor kerül. Ez tartalmaz tanulási és munkamotiváció, valamint a kommunikációs képességek erősítését célzó foglalkozásokat. Munkahelyi egészségnevelés – stresszkezelés, konfliktuskezelés - során a munkavégzés alatt fellépő pszichoszociális kockázatokat mérsékelik. A széles spektrumú mentális képzések motivációs hatékonyságú innovatív módszereket jelentenek, amelyek hasznos ismereteket nyújtanak a munkaerőpiacon egyébként is hátrányos helyzetben lévő megváltozott munkaképességű munkavállalók számára.

A bevont résztvevők a projekt időtartama alatt, közösségi feladatokat végeznek – a programban együttműködő helyi önkormányzatok, civil szervezetek – általuk létrehozandó telefonos ügyfélszolgálatán. Az így szerzett munkatapasztalat lehetőséget biztosít, hogy 12 főt helyezzenk el a nyílt munkaerő-piacon minimum 6 hónapos továbbfoglalkoztatás keretében.

A projekt teljes időtartama alatt a résztvevők számára mentorálást biztosítanak, elősegítve az egyéni ütemű, folyamatos fejlődést.

Jelentkezés:

Az érdeklődők részére tájékoztatókat szerveznek ez év októberében.

Amennyiben kérdése van és szeretne részt venni a programban, szándékát jelezze telefonon, a (23) 520-683-as telefonszámon, vagy küldjön önéletrajzot e-mailben az oneletrajz@napra-forgo.hu címre „kollektív” jeligével. Felkereshet az alapítványt személyesen is a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyén, 2030 Érd, Budai út. 7/b. sz. alatt az ügyfélfogadási időben.

Ügyfélfogadás:

H-Cs.: 8-16h-ig

P.: 8-13:30-ig

Megvalósító:

Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft., 2030 Érd, Budai út 7/b.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NAPRA FORGÓ