Elindult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal teljes körű akadálymentesítéseHír | 2014.02.03.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 482,5 millió forint uniós támogatást nyert „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás során a közszolgáltatások komplex akadálymentesítése zajlik.

A projekt keretében a kormányhivataloknak az ügyintézés a legáltalánosabb, az „egyablakos ügyintézést” megvalósító pontjainak akadálymentesítése történik meg, annak érdekében, hogy az ügyfelek számára az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulhasson.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében támogatott projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal konzorciumi partnerségben valósítja meg.

A projekt során prioritást élvező akadálymentesítendő közszolgáltatások azok az ügyfélszolgálati pontok, ahol az ügyintézés koncentrált, nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak, felkeresésük az ügyfél számára általában nem kikerülhető, illetve azok a területek, ahol a közszolgáltatás jellegéből adódóan az ügyfélkör jelentős részének az akadálymentes környezet alapvetően szükséges az igénybevétel lehetőségének biztosítására.

Fő cél a fogyatékossággal élő személyek, az időskorú, továbbá kisgyermekkel érkezők, babakocsival közlekedő, illetve mozgásukban vagy kommunikációjukban egyéb okból akadályozott felnőttek és gyermekek életminőségének javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása útján. Célkitűzés a kormányhivatalok és az illetékességi területükhöz tartozó, közszolgáltatást nyújtó és ügyfélforgalmat bonyolító szervezetek ügyfelek fogadására szolgáló tereinek komplex hozzáférhetőségének megteremtése.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MINAP.HU