Életminőség-javítást, fehér bot helyett élményt!Hír | 2013.08.27.

Kocsis Julianna váltotta dr. Kissné Németh Évát a 20 éves Lions Klub Mosonmagyaróvár élén. A klub alapításakor a nehéz sorsú gyermekek, valamint a látássérültek segítését tűzték ki célul, amit elsősorban rendezvényeik bevételéből finanszíroznak.

„Második elnökségem évében is építek a klub eddig kialakult hagyományaira, melyet kiváló elődeim alapoztak meg. Feladatomnak tekintem a Vakok és Gyengénlátók Mosonmagyaróvári Egyesületével való még szorosabb együttműködést, valamint a látássérült gyerekkel való intenzívebb foglalkozást" – mondta el a Lions Klub Mosonmagyaróvár új elnöke, Kocsis Julianna.

A ruhatervező és öltözködési tanácsadó tizenkét éve tagja a karitatív szervezetnek és előtte is kivette részét a jószolgálati munkából. Megtiszteltetés számára, hogy Dömötör Tibor ajánlására 2001 novembere óta tagja lehet a Lions Szövetségnek. Először a 2006–2007-es klubévben töltött be elnöki tisztséget.

– Szeretném, hogy ne egy hivatalos támogatót érezzen maga mögött a kistérség látássérült közössége, hanem személyre szóló támogatást tudjunk nyújtani. A napokban több látássérültet személyesen kerestem meg és beszélgettünk az életünkről, a megoldandó feladatokról. Nagyon jó ötleteket kaptam, amiket igyekszünk lion társaimmal beépíteni az éves feladattervünkbe. Szorosabb, személyre szólóbb kapcsolatot kell építeni, hogy akinek a „fehér bot helyett élmény" kell, azt tudjuk adni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KISALFÖLD.HU