Együttműködési szerződést írt alá az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Paralimpiai BizottságHír | 2012.02.11.

Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság együttműködési megállapodást írt alá, melynek értelmében pénzügyi támogatása és kedvezményes biztosítási csomagja révén a Biztosító a Bizottság „Ezüst fokozatú támogatójaként” a Magyar Paralimpiai Csapat kizárólagos biztosítója a 2012-es londoni Paralimpián.

A nemzetközi Allianz csoport 2006 óta partnere és arany fokozatú támogatója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnak. Az öt éve tartó, arany fokozatú partnerséget követően, 2011-ben az Allianz két évvel meghosszabbította és tovább erősítette az együttműködést, így mára már a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság első „Nemzetközi Partnere” lett. Az Allianz célul tűzte ki, hogy ezt az elkötelezettséget lokális szintre is kiterjessze a Nemzeti Paralimpiai Bizottságokon keresztül, így 2011-ben Németország és Portugália után további hat helyi Allianz vállalat csatlakozott országuk paralimpiai bizottságának támogatásához: Ausztrália, Bulgária, Horvátország, Írország, Svájc, Törökország. A 2012. február 2-án ünnepélyesen aláírt együttműködési megállapodással ez a kör tovább bővült Magyarország csatlakozásával is.

Az Allianz Hungária a társadalmi felelősségvállalás jegyében már több évtizede vesz részt szakmai, társadalmi és kulturális programokban, amelyek a fenntartható fejlődést szolgálják az élet minden területén. A Magyar Paralimpiai Bizottsággal létrejött partneri együttműködéssel a vállalat fő célja, hogy hozzájáruljon a társadalom tudatosságának kialakításához és a paralimpia iránti nagyobb érdeklődés felkeltéséhez.

Az együttműködés keretében az Allianz Hungária egyfelől pénzügyi támogatással segíti a Magyar Paralimpiai bizottság munkáját, másfelől egy egyedi díjkedvezménnyel járó különleges csoportos utazási-, és balesetbiztosítást nyújt a Paralimpiai sportolóknak és tisztségviselőknek.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint: „Az Allianz évek óta támogatóként meghatározó résztvevője a nemzetközi paralimpiai mozgalomnak. Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen, külföldön is ismert és elismert cég elköteleződik a fogyatékkal élők hazai versenysportja mellett. Az Allianz támogatásával hozzájárul az eredményes londoni paralimpiai felkészüléshez és az elengedhetetlenül fontos nyugodt háttér biztosításához, amit ezúton is köszönünk.”

„Ezzel az együttműködéssel az Allianz elkötelezettséget vállalt arra, hogy támogatja a paralimpikonokat a felkészülésben, hozzájárul a sztereotípiák csökkentéséhez, bátorít és esélyegyenlőséget teremt. A jövőben ezeket a tapasztalatokat az Allianz még intenzívebben szeretné megosztani a társadalommal, hogy egyre több helyre eljusson a Paralimpiai Mozgalom üzenete” - egészítette ki Pásti Zoltán, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ALLIANZ