Együttműködés a hallássérült fiatalok felsőfokú tanulmányaiértHír | 2013.09.23.

A hallássérült emberek felsőfokú tanulmányainak elősegítése érdekében a mai napon az Edutus Főiskola és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára jelenlétében Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola megbízott rektora és Dr. Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke írta alá.

A megállapodás értelmében a Főiskola a hallássérült jelentkezők számára rugalmas tanulmányi időbeosztást, vizsgarendet és konzultációs lehetőségeket biztosít, valamint teljes körű e-learning és elektronikus oktatást nyújt.

A SINOSZ által az EDUTUS-hoz irányított első húsz jelentkező kedvezményes áron jut laptophoz, és egy „virtuális konzultációs teret” is kialakít a Főiskola számukra, hogy az oktatási anyagok otthonról, elektronikus úton is könnyen elérhetővé váljanak. Emellett a Főiskola tutort is biztosít, aki személyre szabott segítséget nyújt majd a diákoknak.

A SINOSZ szakmai támogatást nyújt az Edutus Főiskolának a tervezett képzésekre való felkészüléshez, valamint nyílt napot szervez, hogy a Főiskola képzéseit ezen a csatornán keresztül is megismertethesse tagjaival.

Dr. Jandala Csilla elmondta, hogy az Edutus Főiskola az oktatási módszereit úgy fejleszti, hogy megtalálja azokat a technikai megoldásokat, amellyel a hallássérültek könnyebben elsajátíthatják a tananyagot.

Dr. Kósa Ádám kiemelte, hogy a Szövetség örömmel áll az együttműködéshez, ugyanis az oktatást még inkább hozzáférhetővé kell tenni a hallássérült emberek számára, hiszen a tanulás a kulcs ahhoz, hogy a társadalom teljes jogú tagjai között tudhassuk a fogyatékkal élő embereket.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ