Együtt, vállvetve - A kerekesszékesek sem tehetetlenekEsemény | 2013.05.12.

Együtt, vállvetve címmel rendezte meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara, a Békefi Antal Szakkollégiummal közösen szakmai, kulturális programját. A kerekesszékesek esélyegyenlőségére hívták fel a figyelmet.

A Savaria Egyetemi Központban csütörtökön fél tízkor nyílt meg hivatalosan az Együtt, vállvetve elnevezésű rendezvény. A program a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara, a Békefi Antal Szakkollégiummal közösen szakmai és kulturális rendezvénye. Célja, hogy a művészetek, a pedagógia és a sport területén körbejárják azt a sokoldalú világot, amelyben sérültek és épek egymást segítve otthon érezhetik magukat.

A megnyitón elsőként Heszteráné dr. Ekler Judit egyetemi docens, szakkollégiumi vezető szólalt fel, s azzal a gondolattal vezette be a rendezvényt, hogy sokfélék vagyunk, de mindegy, hogy ki milyen, hiszen mindenkitől lehet valamit tanulni. Arra kérte a jelenlévőket, hogy szánjanak időt arra, hogy megismerjék egymást.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ