Egyszer fent, egyszer még feljebb! – bemutatjuk Bovier Györgyöt, akik kerekesszékben is boldog | 2016.10.23.

Fiatal, sportos, sokat nevet. Állandóan időzavarban van, ha nem dolgozik, akkor edz, vagy utazik, vagy a másik munkahelyén dolgozik. A pihenést hírből sem ismeri, azt mondja, szereti a pörgést. Bovier György 17 évesen került kerekesszékbe, és gyorsan eldöntötte, hogy a baleset után is a lehető legtöbbet hozza ki önmagából.


Hogy történt a baleseted?

2002-ben, nyáron a barátaimmal utaztunk, fényes nappal. Nem diszkóbaleset, nem volt drog, mindenki józan volt, egyszerűen csak baleset történt, én pedig az anyósülésen ültem. Mikor magamhoz tértem a műtét után, azt gondoltam, hogy összefoltoznak, és minden marad a régiben, de nem így történt. Sok-sok egyébbel együtt eltört a 12-es csigolyám is, a gerincvelő nagy része megsérült, sokáig tartott, amíg megértettem, hogy többé nem fogok járni. Eleinte senki nem mondott semmit, csak hümmögtek az orvosok, én meg hittem benne, hogy meggyógyulok. A szüleim és a barátaim tudták, de apránként adagolták, remélve, hogy így könnyebb lesz. Aztán lassan én is megértettem, és nem volt könnyű, de elfogadtam.

„Volt pár rossz napom és hetem, de aztán megráztam magam, és úgy döntöttem, hogy máshogy kell ehhez hozzáállnom. Ki kell hoznom a lehető legtöbbet ebből a helyzetből, és akkor jól lettem. Azóta is így élek, felesleges azon keseregni, amin nem lehet változtatni.”

Mennyi idő alatt gyógyultál meg fizikailag?

A balesetem júliusban volt, karácsonyig kórházban voltam.

„Az első héten 22 kilót fogytam, mert az izmok az állandó fekvéstől iszonyú gyorsan elkezdtek eltűnni rólam.”

Én előtte hetente ötször kézilabdáztam, hétvégente pedig meccseim voltak. 193 centis, izmos fiú voltam, de az állandó fekvés miatt nagyon lefogytam, és  ijesztően néztem ki…  A szüleim  és a barátaim mindvégig mellettem álltak, biztattak, segítettek. Volt, hogy a haverjaim cumisüvegben Bacardit csempésztek a kórházba, hogy egy kicsit bulizhassunk, mindennap volt látogatóm. Célokat tűztem magam elé, és elkezdtem edzeni, hogy egyedül is boldoguljak.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: NLCAFE.HU