Egyre népszerűbb a szegedi CsakAzértIs! buliHír | 2014.08.04.

Második alkalommal rendezték meg Szegeden a CsakAzértIs! bulit, melynek célja, hogy megmutassa: koránt sem igazak a fogyatékkal élőkről gondolt sztereotípiák. A “vakrandin” ezúttal is közel százan vettek részt, a szegedi vendégek mellett Makóról és Budapestről is érkeztek az egyedülálló eseményre. A rendezvényen az is kiderült: a közeljövőben mintegy 300 millió forintból épül majd rehabilitációs központ Szegeden.

“Ne gondold azt, hogy mi is csak a négy fal között ücsörgünk! Ne gondold azt, hogy attól, mert nem halljuk a zene dallamát még nem érezzük a ritmust. Ne gondold, hogy azért, mert nem látunk, nincs képünk a barátnőnkről!

Most CsakAzértIs! megmutatjuk Neked, hogy mi is érezzük a ritmust, és látjuk a zenére egy emberként hullámzó tömeget! Átvesszük az ütemet és halljuk, hogy a hangfalból dübörög egy üzenet! - így szólt a Facebookon létrehozott esemény felhívása a második CsakAzértIs! bulira, melynek péntek este az IH Rendezvényközpont adott otthont. A közösségi oldalon közel százan jelezték, szeretnének részt venni a programon, jó részük pedig el is látogatott a helyszínre. A “batyus bulira” nemcsak Szegedről, Makóról és a fővárosból is érkezett vendég, ami jól mutatja, mekkora szükség van egy ilyen kezdeményezésre.

“Egy hónappal ezelőtt tartottuk az elsőt, és örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon sokan eljöttek. Az ötlet egy egyszerű nyári estén született: az ép embereknek ugyanis rengeteg lehetőségük van a szórakozásra, míg fogyatékkal élő társainknak alig. Ezen szeretnénk változtatni” – árulta el a SzegedCafénak Korom Alexandra, a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány projektvezetője. Mint elmondta: az ötlet szerencsére pozitív fogadtatásra talált, így gyorsan sikerült partnerszervezeteket találni, augusztus 1-jén pedig már a második alkalmat tarthatták meg.

“A fiataloktól az idősekig szinte minden korosztály képviseltette magát, emellett pedig nemcsak mozgáskorlátozott, de más fogyatékkal élő társunk is úgy gondolta, szeretne részt venni a programon. Az eseménnyel hagyományt szeretnénk teremteni, így reméljük, a közeljövőben is lesz rá lehetőség, hogy ilyen bulikat szervezzünk” – tudtuk meg a jövőben tervet Korom Alexandrától.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZEGED CAFÉ