Egyre jobban elfogadják a fogyatékkal élőketHír | 2013.06.15.

Orsós Zsolt, látássérült sportoló látogatott el a Lovassy László Gimnáziumba, hogy közelebb hozza a diákokhoz a fogyatékkal élőket.

Schultz Zoltán, az iskola igazgatója a program előtt beszélt néhány szót a sajtónak. Elmondta, Orsós Zsolt már járt itt 2010-ben és az akkori látogatása nagyon sikeres volt. Az igazgató hangsúlyozta, elszántak abban, hogy a fogyatékkal élőket közelebb hozzák a diákokhoz.

Orsós Zsolt elmondta, hogy országszerte eddig majdnem 400 iskolában járt. Látogatásai során szeretne arra rámutatni, hogy a hogyan lehet a fogyatékkal élőkkel együtt élni, hogy kell őket kezelni. A program első felén beszélget a diákokkal, második felében pedig bemutatja nekik azt a sportot, amit ő űzött évekig hivatásszerűen. A társadalom szerencsére egyre nyitottabb és ma már nem tekintenek annyira csodabogárként a fogyatékkal élőkre, mint ahogy mondjuk 10 évvel ezelőtt tették.

A látássérült sportoló a megszeppent diákokat az elején kicsit nehezen tudta szóra bírni, de végül oldódott kicsit a hangulat és többen tettek fel kérdéseket neki. A beszélgetés utáni testnevelés órán pedig a fiatalok kipróbálhatták azt a sportot, amiben Orsós Zsolt Európa-bajnok címet is szerzett, azaz a csörgőlabdát.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VEHIR.HU