Egy napra „alkalmazzák” a fogyatékkal élőketHír | 2011.10.12.

Nincsenek határaid! Mutasd meg mire vagy képes! mottóval szervezik meg a fogyatékkal élők napját ma Marosvásárhelyen. Ennek keretében tíz fogyatékkal élő „próbálhatja ki” azt, milyen közösségben munkát vállalni.

A rendezvény az Alpha Transilvana Alapítvány információs és munkaközvetítő központja illetve a bauMax vállalat közös projektje, amelynek egyik fő célkitűzése a fogyatékkal élő felnőttek felkészítése a közösségben való munkára, hogy a későbbiekben sikeresen elhelyezkedhessenek a munkapiacon, és hatékony munkaerővé váljanak.

A rendezvény keretében egy napon keresztül dolgoznak majd fogyatékkal élő személyek Románia összes bauMax üzletében – köztük a marosvásárhelyiben is. A fogyatékkal élők az üzlet alkalmazottainak segítségével bizonyíthatják be azt, hogy képesek közösségben dolgozni, és ők sem „láthatatlanok”. Az akció célja nem csak az, hogy ők megismerjék a közösségben való munkát, és az azzal járó felelősséget, hanem az is, hogy mások is megismerjék a fogyatékkal élők képességeit. Az Alpha Transilvana Alapítvány programjában részt vevő tíz fiatal kap lehetőséget a munka „kipróbálására” Marosvásárhelyen.

A vállalat nem csak egy napra „alkalmaz” fogyatékkal élő felnőtteket, ugyanis jelenleg 18 sérült alkalmazottja van országszerte.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZÉKELYHON