Egy igazán pozitív rádiós kezdeményezésHír | 2014.11.26.

Bratkó József mozgáskorlátozott feleségével évek óta járja Magyarországot és közösen kutatják fel mind azokat a helyeket, ahol szeretetettel fogadják fogyatékossággal élőket.

Rendszeresen szerveznek mozgáskorlátozott barátaik számára kirándulásokat, lehetőséget nyújtva arra, hogy ők is megbizonyosodhatnak a meglátogatott helyszínek akadálymentességéről.

2005-ben indították útjára saját rádióműsorukat, az Esélyegyenlőségi Magazint, melynek elsődleges célcsoportját a fogyatékossággal élők, hátrányos helyzetűek és kisgyermekes családok alkotják. A műsor keretében szeretnének segítséget nyújtani a hallgatóknak az Őket érintő, érdeklő témákban.

Az eredmény egy informatív, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazin, mely kétheti rendszerességgel jelentkezik a helyi,- és kisközösségi média platformján.

A rádióműsorban bemutatásra kerülnek azok a helyek, melyeket a készítők maguk is bejártak és így nyugodt szívvel ajánlják nem csupán a látnivalók okán, de akadálymentesség szempontjából is.

Magyarországon egyedülálló technológiával kísérleti jelleggel hallássérültek számára a riportokat feliratozzák, így az arra alkalmas készülék RDS kijelzőjén olvashatóak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL