Egy hullámhosszon épek és fogyatékkal élőkHír | 2013.12.21.

Egy év (két főiskolai szemeszter) alatt csaknem 7 millió forintos pályázati forrásból három új oktatási programot vezetett be a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara az Egy hullámhosszon elnevezésű projekt keretében.

Az országosan is felhasználható tananyagot a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozta ki az Európai Unió támogatásával a komplex akadálymentesítés elősegítése érdekében – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Zolnai Erika, az egészségügyi kar mestertanára, s hozzáfűzte: a kurzusokat – amelyek a kapcsolatfelvételt és a kommunikáció fejlesztését célozták meg a fogyatékos emberekkel – 12 csoportban 136 szociális és egészségügyi diplomát szerző hallgató végezte el eredményesen.

– Az Esélyteremtő kapcsolati tréningen és a Kommunikációs hídépítés ép és fogyatékos személyek között című tananyag feldolgozása során a szociális érzékenység fejlesztése mellett a kommunikációs akadálymentesítés eszközeivel, technikáival is megismerkedtek az egészségügy különböző területein tanuló hallgatók. A Kommunikációs hídépítés a munka világában című képzési programban pedig a fogyatékos emberek foglalkoztatása során alkalmazható speciális humán erőforrás gazdálkodási módszereket sajátíthatták el a résztvevők.

– A három kurzus a jövőben is elérhető lesz, egyelőre C típusú, szabadon választható tantárgyként, de szeretnénk, ha bekerülne a kötelezően választható kurzusok közé – tette hozzá dr. Fábián Gergely, a kar dékánja.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZON