Egy autista kislány és családja szebb karácsonyáért nyílt aukciós kiállításEsemény | 2012.12.13.

Kedden amatőr képzőművészek alkotásaibó nyílt kiállítás a VMK aulájában. A képek megvásárolhatók, a pénzt egy autista kislány és édesanyja kapja.

Az ötlet Pócs Elek Judit és Hollósi Horváth Éva amatőr képzőművészektől származik, akik a dunaszerdahelyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulással együttműködve szervezték az eseményt. A Városi Művelődési Központban partnerre találtak, december 19-én tekinthetőek meg az alkotások.

Ibolya Ildikó, a VMK igazgatónője nyitotta meg a kiállítást, két angyalkának nevezve a művésznőket. "Juditnak nyolc évve lezelőtt édesapjával nyílt itt egy nagyszerű kiállítása, ezért örültem is, hogy ismét felhívott. Elmondta, hogy segíteni szeretnének egy olyan édesanyának, akinek bizony nehezebb életút, nehezebb sors rendeltetett, mint nekünk" - jegyezte meg. Hangsúlyozta, hogy kötelességünknek kell éreznünk, hogy segítsünk a családnak. "Az ádvent a várakozás ideje, ilyenkor talán még többen úgy gondolhatják, hogy segítenének, és megvásárolnak egy-egy alkotást. Amikor pedig ránéznek, látni fogják, hogy azzal valakin segítettek" - fogalmazott az igazgatónő.

A kiállításon kb. 50 kép szerepel, amelyek a helyszínen meg is vásárolhatóak. Nincs meghatározott áruk, de legalább tíz eurót kell értük fizetni. A két képzőművész alkotásai mellett a mentálisan sérült gyermekek műveire is lehet majd „licitálni”. A rendezvényen befolyt teljes összeget pedig a kiválasztott családnak adják át.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PARAMETER.SK