Egészséges életre nevelés a BácskábanHír | 2011.12.07.

A Mozgáskorlátozottak Dél Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 2010. évben sikeres pályázatot nyújtott be, az Európai Unió támogatásával megvalósuló, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázatára. Az egyesület által benyújtott pályázat címe: „Egészséges életre nevelés a Bácskában”, száma: TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2010-1152. A pályázat megvalósításának időszaka: 2011. 01. 01 - 2011. 10. 31. Az egyesület a pályázaton 7. 793. 280.- Ft-ot nyert.

A pályázat célja, a Baja és környékén élő mozgássérültek egyenjogú társadalmi részvételének elősegítése, az egészségesebb életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának elősegítése volt. A pályázati cél elérésének érdekében, az Egyesület az alábbi programok tervezését, szervezését és lebonyolítását, vállalta:
- Gyógytorna (12 alkalom)
- Lelki egészségvédelem (6 alkalom)
- Egészséges táplálkozás, illetve energia egyensúly (8 alkalom)
- Gyógy úszás (6 alkalom)
-
Az 32 foglalkozáson több mint 1250 mozgássérült személy vett részt. Mivel a foglalkozások magas szintű megtartásának alapját, a programvezető személye határozta meg, ezért a foglalkozások lebonyolítására, levezetésére, megfelelő szakirányú végzettséggel, gyakorlati tapasztalattal és a mozgássérült embereket jól ismerő személyeket választottunk ki. Ezúton is köszönetüket fejezik ki Csubákné Besesek Andrea, Martalicsné Sós Adrienn és Kiss József programvezetőknek, a magas szintű, hatékony szakmai munkát, melyet a mozgássérült emberek érdekében végeztek, a pályázat ideje alatt. A programok megfelelő tervezésének, szervezésének és végrehajtásának eredményeként, mozgássérült tagjaink megkapták az egészségesebb életvitelhez szükséges elméleti tudást és mindennapjaikban azt hatékonyan, alkalmazták is. A foglakozásokra a közvetlenség és a jó hangulat volt a jellemző.

Egyesületük a fenntartási időszakban tovább folytatja a négy program elemet, melyre mindenkit szívesen látnak.ű


Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ