EDEN az akadálymentes turizmus jegyébenHír | 2012.12.22.

December 11-én a Magyar Turizmus Zrt. sajtótájékoztató keretében ismertette a hamarosan induló hetedik EDEN (European Destinations of Excellence) projektet, melynek célja olyan desztinációk felkutatása, amelyek attrakciói és szolgáltatásai a legszélesebb közönség által elérhetőek életkortól és fizikai állapottól függetlenül. A Magyar Turizmus Zrt. a maximális támogatási összeget nyerte el az Európai Bizottság "Könnyű elérni, nehéz elhagyni" elnevezésű pályázatán, amelynek középpontjában az akadálymentes turizmus áll.

A sajtótájékoztatóm jelen volt Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója és Horváth Viktória, Orfűi TDM Menedzser.
A sajtótájékoztatót követően a résztvevők a Láthatatlan Kiállítás keretében egy Láthatatlan Reggelit fogyasztottak el a kiállítás vak és látássérült dolgozóinak segítségével.

Az Európai Bizottság 2012-ben immár hetedik alkalommal írt ki pályázatot az ún. ,,European Destinations of Excellence’’ azaz ,,Kiváló Európai Desztinációk’’ témában. A pályázat keretében megvalósítandó projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai desztinációk értékeire, sokszínűségére, továbbá, hogy a turisztikai fejlesztéseiket a társadalmi-kulturális-környezeti fenntarthatóság elvei mentén végző desztinációk promócióját támogassa.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: TURIZMUS.COM