Eddig közel 6000 rehabilitációs kártyát adtak ki Csongrád megyébenHír | 2013.01.19.

Lassan ismerték fel csak a cégek Csongrád megyében, hogy a rehabilitációs kártyának milyen előnyei vannak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása esetén. A megyében több mint 11 ezren heti 20 órát dolgozhatnak, januártól immár rehabilitációs ellátásuk megtartása mellett.

Érdemes kiváltani a rehabilitációs kártyát, hiszen a munkaadó azzal adókedvezményt érvényesíthet. „Az adókedvezmény mértéke a bruttó munkabér, de maximum a minimálbér kétszeresének 27 százaléka” – tájékoztatott Bényi Krisztina. A kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervének igazgatója közölte, tavaly január elsején vezették be a rehabilitációs kártyával történő foglalkoztatást, ám eleinte sokan nem ismerték előnyeit, így viszonylag kevesen éltek ezzel a lehetőséggel. Az érintetteknek kellett tavaly év elején nyilatkozniuk arról, kérik-e a komplex felülvizsgálatot, illetve a rehabilitációs kártyát.

Tavaly július elsejétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos valamennyi feladatot a kormányhivatalok önálló szakigazgatási szerveként működő rehabilitációs hatósága látja el. „Az elmúlt hónapokban egy tucatnyi nagyobb szegedi munkáltatót is felkerestünk, köztük a Szegedi Tudományegyetemet, a Bonafarm Csoportot, és a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-t is, hogy tájékoztassuk őket a kártya előnyeiről. Azt tapasztaltuk, sokan nem voltak kellőképpen tájékozottak. Szeptembertől élénkült fel az érdeklődés, százával jöttek a megkeresések, így csak az utóbbi fél évben kétezer körüli rehabilitációs kártyát jogosítottunk” – mondta el Bényi Krisztina.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZEGEDMA.HU