Down-szindrómások válaszolják meg a leggyakoribb kérdéseketSzakmai cikk | 2016.11.06.

Down Syndrome Answers néven indult kampány a kanadai Canadaian Down Syndrome Society és az FCB Canada ügynökség segítségével, amely során 40 videóban magyarázzák el a Google-ben leggyakrabban keresett kérdéseket a szindróma kapcsán - írja az Adweek.


A legtöbbször feltett kérdésekre most nem szakértők, hanem maguk az érintettek, a Down-szindrómások válaszolnak rövid, egy perces videókban. 

Elmesélik, hogy ugyan úgy meg tudnak tanulni olvasni, bicajozni vagy épp sportolni, igaz sok esetben több időt vesz igénybe ezeket elsajátítani de végül ugyan úgy csinálják, mint mindenki más.

A felhívás elsődleges célja, hogy azok a szülők, akik Down-szindrómás babát várnak, már a kicsi születése előtt felkészüljenek és választ kapjanak felmerülő kérdéseikre. Ezek a videók akkor tűnnek majd fel a Google keresőjében, amikor valaki beírja a keresőbe az adott kérdést. 

Másodlagos célként azt tűzték ki, hogy aki eddig keveset tudott erről a genetikai betegségről, az most több ismeretet szerezzen és eloszlassanak néhány tévhitet a szindróma körül. 

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: UJNEMZEDEK.HU