Down-szindrómás gyermekekkel karácsonyozott az egyéves AgóraHír | 2013.12.20.

Saját maguk adták elő karácsonyi műsorukat a Down-szindrómások a Szent-Györgyi Albert Agórában péntek délután. A gyermekek egy-egy verset, dalt adtak elő a karácsonyi ajándékért cserébe, volt aki gitárjátékkal is készült.

Immár hagyományszerűen rendezte meg Adventi ünnepségét a szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány, melynek idén a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriuma adott otthont. A karácsonyi ünnepségre közel negyven Down-szindrómás gyermek látogatott el családjával, akiknek mind jutott egy-egy ajándékcsomag: ehhez azonban a kicsiknek egy rövid produkciót is be kellett mutatniuk!

“Már a számát sem tudom, hogy hányadik alkalommal rendezzük meg ezt a Szivárvány Adventet, amelyre idén három megyéből is várjuk a kicsiket. A 36 ajándékozott gyermek mellett önkénteseinket is meghívtuk, hogy megköszönjük nekik az egész éves munkájukat” – tudtuk meg Patyik Gabriellától, a Szivárvány Szülő Alapítvány elnökétől. Cégként a Szegedi Vásár és Piac is a Down-szindrómás gyermekek ügye mellé állt, rajtuk kívül rengeteg magánszemély adományozásának köszönhetően telhettek meg az ajándékokat rejtő szatyrok. Az emeleten maguk is készíthettek finomságokat a gyermekek, megmutatták nekik, hogyan kell mézeskalácsot sütni és szaggatni, valamint marcipánfigurákat, díszeket is formázhattak.

Az egybegyűlteknek szicíliai marionett-bábokkal adtak elő betlehemes játékot, majd magukon az ajándékozottakon volt a sor: mindegyik gyermeknek egy-egy rövid előadást kellett bemutatnia a csomagjáért, melyet a kicsik bátran be is vállaltak. Sokan verssel, vagy karácsonyi dallal készültek, de akadt olyan is, aki a gitárján zenélt a közönségnek. Végül saját magukat szórakoztatták el a gyermekek, melyek mindegyike megérdemelten vehette át a meglepetés csomagban rejlő játékokat és finomságokat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZEGEDMA.HU