Diétával javíthatunk az autisták állapotánHír | 2013.06.15.

Biomedikális kezelések és a speciális diéta szerepe az autisták gyógyászatában címmel tartottak konferenciát az Egészségügyi Főiskola Zilahi termében. A rendezvényen kutatóorvosok osztották meg több évtizedes tapasztalataikat autista gyermekek szüleivel és az érdeklődő gyógypedagógusokkal. Amerikai és magyar kísérletek bizonyítják, hogy az autizmussal együtt élő embereknél nagyon fontos a tej és gluténmentes diéta betartása, hiszen ezeket szervezetünk nem bontja le megfelelően.

Az autizmus bonyolult és összetett állapot. Több rétegű autoimmun rendellenesség pszichológiai háttérrel. Mivel a Világban egyre több embert érint ez a fajta megbetegedés, így egyre jobban a középpontba kerülnek a vele kapcsolatos kutatások. Eddig szinte csak gyógypedagógusok foglalkoztak autista gyerekekkel, azonban olyan orvosok is vannak, akik szerint a probléma biológiai eredetű. Nyíregyházára érkezett Dr. Endrődi László, aki szerint kísérletekkel bizonyították, hogy az autista emberek szervezetéből hiányoznak bizonyos enzimek, amelyek a különböző táplálékok megfelelő bontásához szükségesek. Így jó, ha az autizmussal együtt élők kerülnek bizonyos táplálékokat.

Dr. Endrődi László elmondta: A glutén és a kezein. Ezek közül egyiket, vagy másikat, vagy mindkettőt el kell hagyni. Magát a tejtermékeket és a búzaféléket ki kell szorítani az étkezésből mindenképpen és mindenáron.

A szakemberek szerint diétával és megfelelő pedagógiai fejlesztéssel javítani lehet az autisták állapotán. A konferencián elhangzott, hogy a civilizált világ számos betegséget is rejteget magában, amelyekért nagymértékben a különböző, mesterséges adalékanyagok a felelősek. Ezek stresszt jelentenek a szervezetnek, és különböző problémákhoz vezethetnek. A rendezvényen részt vevő kutatóorvosok az autizmust nem csupán a pedagógia oldaláról közelítették meg.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ANTALVALI.COM