Öt napon át demonstrálnak a rokkant, fogyatékossággal élő emberek jogaiértHír | 2012.07.04.

Több napos civil demonstráció kezdődött vasárnap Budapesten a Hősök terén, hogy felhívja a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét a volt rokkantnyugdíjasokat, fogyatékossággal élőket sújtó kormányzati intézkedésekre. A nagy hőség ellenére mintegy másfél ezren vettek részt a nyitórendezvényen, ahol a Civil Mozgalom és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke mellett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője és Dopeman is felszólalt.

A deklaráltan pártpolitikától mentes demonstráció vasárnaptól kezdődően több napon át tart a Hősök terén, hogy a civilek és civil szervezetek felhívják a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét a volt rokkantnyugdíjasokat, súlyos betegeket, fogyatékossággal élőket sújtó kormányzati intézkedésekre. „Rendkívülinek tartom, hogy a hőség ellenére ennyien eljöttek, és biztos vagyok a sikerben. Fontos, hogy a tüntetés több napon át tart, így biztosan lesz elég hely és idő minden vita tisztázására. Ennek a demonstrációnak kompromisszumot kell eredményeznie és kitartásra kell ösztökélnie mindenkit" - mondta el Tóth Kata, a rendezvény főszervezője a helyszínről tudósító Hobby Rádiónak.

Az eseményen a mozgássérült, látássérült és hallássérült szervezetek és érintettek is képviseltették magukat, mivel úgy gondolták, közösen kell érvényre jutattniuk a véleményüket. ,,Nem csak a kerekesszékesek érintettek, hanem mindenki az - mondta Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke - az ország lakói érzik, hogy itt nincs rendben semmi, eszköztelenség és pénzhiány van."

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG