Cukorbetegség: kiderül, amiről legtöbben hallgatnakHír | 2013.12.16.

„Egy olyan jelenet van előttem, hogy anyával ültünk a konyhában, és egy óráig szenvedtünk, hogy be merjem szúrni magamnak. Sírtunk már mind a ketten, de sikerült megtanulnom.” Rendhagyó könyv készült a cukorbetegségről.

Megrázó, mélyen emberi történetek tárulnak az olvasó elé egy rendhagyó könyvben, amely a cukorbetegségről szól. Fiatalok – akárcsak a fent idézett 17 éves Niki – és idősek, egyes és kettes típusú cukorbetegek osztják meg tapasztalataikat betegségükkel kapcsolatban. A cukorbetegségről napjainkban nagyon sok szó esik, hiszen ebben a kórban több száz magyar ember érintett. Rengeteg könyv szól arról, mi a betegség lényege, és hogy milyen életmód javasolt azoknak az embereknek, akik érintettek, mennyit mozogjanak és mit egyenek.

Az S. O. S. cukor című könyv azonban nem szénhidráttáblázatokat, ételrecepteket közöl. Valódi sorsokat mutat be. Napjainkra sajnos eljutottunk odáig, hogy nem tartjuk meglepőnek, ha valakiről kiderült, hogy cukorbeteg. Ismerjük a statisztikákat is, és tudjuk, hogy ez egy kezelhető betegség. Persze könnyű így gondolkodni a pékségben sorban állva, és úgy megvásárolni a túrós táskát, hogy nem kell mérlegelni, hogy akkor ennek most mennyi a szénhidráttartalma.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás:Magyar Nemzet Online