Csúcstechnológiás endoszkópos gépet kapott a Dél-pesti KórházHír | 2017.01.30.

Az új készülékkel leginkább a gyomor-, valamint a hasnyálmirigy daganatos betegségeit vizsgálják, de epeúti kövesség esetében a 3mm-nél kisebb kövek kimutatásában is jobb eredményeket lehet kapni – közölte a Rádió Orienten Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Mint azt a főigazgató elmondta, nemcsak hazánkban, de a régióban is elég magas a daganatos betegségek aránya, a hasnyálmirigyrák esetében pedig nagyon fontos a korai diagnózis.

Ralovich Zsolt hangsúlyozta, az új endoszkópos készülék hiánypótló, hiszen a január 24-i átadást megelőzően Budapesten csak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, valamint a Szent Imre Kórházban lehetett ilyen vizsgálatot elvégezni. Hozzátette, szinte egyidőben gazdagodott a Honvédkórház és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet felszerelése ezzel az új, csúcstechnológiás ultrahang géppel.

A Dél-pesti Kórház fő ellátási területe kiterjed Pestszentlőrinc-Pestszentimrére, Pesterzsébetre, Soroksárra, Csepelre, Gyálra és a dabasi kistérségre, így a készülék beszerzése nagy előrelépést jelent a térség és a XVIII. kerületi lakosok ellátásában - fogalmazott. Mint mondta, a XVIII. kerületi önkormányzattal jó az együttműködés, korábban a városrész vezetése egy modern altatógépet ajándékozott az egészségügyi intézménynek. Ralovich Zsolt kifejtette, Soroksár Önkormányzata korábban a Fül-Orr-Gégészeti Osztályt egy műszer beszerzésével támogatta, ezt követően pedig a Kardiológiai Osztály felújításában vállalt nagy szerepet, míg Pesterzsébet Önkormányzata egy ultrahang készüléket adományozott, valamint a szakrendelő berendezéseit újította fel, addig a Csepeli Önkormányzat egy 3D-s laparaszkópos tornyot vásárolt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet számára.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU