Csokoládé, autizmus, biznisz – így, együttHír | 2015.06.06.

Minőségi csokoládé, ami felveszi a versenyt a piaci versenytársakkal úgy, hogy az előállítása során munkatapasztalathoz jutnak autizmussal élő fiatalok, akiknek erre másképp nem nagyon lenne lehetőségük – ez a Kockacsoki.

Társadalmi vállalkozásként az a céljuk, hogy a munkaerőpiacon az egyik leghátrányosabb helyzetben lévő, autizmus spektrumzavarral élő embereket segítsék úgy, hogy közben olyan minőségű terméket állítanak elő, amely önmagában is megállja a helyét a piaci versenyben.

Az autizmussal élők között vannak állandó felügyeletre szoruló, súlyosan érintett személyek és több-kevesebb támogatással önálló életvitelre képesek is.

– Az utóbbi csoportba tartozó fiataloknak még kevés lehetőségük van a tartalmas, minőségi élethez vezető értékteremtő munka végzésére. Manufaktúránk ezt a hiányt szeretné – ha nem is teljes mértékben – pótolni, de legalábbis csökkenteni – mondja Dénesné Spitzer Éva, a Kockacsoki egyik ötletgazdája.

A Kockacsoki Nonprofit Kft. komplex foglalkoztatási programot működtet, ahol a fiatalok biztonságos, értő, „autizmusbarát” környezetben szerezhetnek munkatapasztalatot. A vállalkozás emellett társadalmi szemléletformáló programokon is részt vesz, ahol bemutatják az érdeklődőknek és az érintett családtagoknak az autista emberek világát.


Tovább a teljes cikkre

Forrás: Piac&Profit