Cserfalvi Annamária, az FSZK kurátora Kemény János díjat vehetett átHír | 2011.11.29.

Cserfalvi Annamária, az FSZK Közalapítvány kurátora Kemény János díjat vehetett át kimagasló alkotó és publikációs tevékenységéért a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságtól.

Cserfalvi Annamária az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézetének tanszéki mérnöke, ahol 2001 óta foglalkozik a hallássérültek ECDL jelnyelven történő informatikai oktatásával. Legfontosabb feladatának tekinti, hogy a felzárkóztató oktatáson keresztül biztosítsa a hallássérültek informatikai esélyegyenlőségét, és munkájával hozzájáruljon az információs akadálymentesítéshez.

Annamária súlyos hallássérüléssel született, a  jelnyelvet felnőttként tanulta meg azért, hogy az inkább jelnyelvet beszélő siket sorstársait  jelnyelven is oktathassa. Magyarországon ő dolgozta ki és 10 éve sikeresen alkalmazza a számítógép használói ismertek orális és jelnyelvi párhuzamos oktatásának módszertanát. E módszertan iránt egyre többen érdeklődnek, videó interjúk sorában forgatott vele a Magyar Televízió is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FSZK