Családbarát fotókiállítás és vándorkiállításHír | 2016.02.04.

Az AOSZ „Nők kékben” címmel programot indít, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával a Családbarát Ország 2015 program keretében (CSP-CSBO-15-B-22808) 

A program célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását. A program során megvalósított fotókiállítás és abból készülő vándorkiállítás felhívja a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, melyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez és a társadalmi sokszínűséghez!
Az Autizmus Világnapja alkalmából április 2-án megnyíló fotókiállítás és az abból készülő vándorkiállítás az AOSZ országos „Ragyogj kékben!” kampányának része, amely Budapesten, és vidéki helyszíneken kerül megrendezésre.
A „Nők kékben” program szakmai kivitelezője Komka Péter, az MTI fotóriportere, aki az autizmusban érintettek személyek fotózásában már nagy tapasztalattal rendelkezik, ismeri az autizmussal élő családok speciális helyzetét.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: AOSZ.HU