Civilekkel ünnepeltük a gyöngyösi TESCO 10. születésnapját Hír | Esemény | 2014.05.13.

A TESCO áruházak Magyarországon nem tartják a születésnapjukat, ám a gyöngyosi TESCO hipermarket kivételt tett, és 2014. április 17-én meghívta a helyi civil szervezeteket egy különleges szülinapi bulira.

Az Almavirág Összefogás Értékteremtő Szociális Szervezet által szervezett rendezvényre meghívott civil szervezetek között képviselték magukat a különböző fogyatékossággal élők ( Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete, SINOSZ gyöngyösi tagszervezete, Orbán Péter zumba-bemutatója, a Bujutsu–kay Kenshin-ryú Távol-keleti Harcművészetek Egyesülete –Önvédelemi bemutatója, a TKD-Spirit taekwon-do bemutatója), a táncművészek (Anita hastánciskola, a Gyöngyösbokréta Kulturális- és Nyugdíjas Egyesület ének és tánc műsora, a Fortuna TSE akrobatikus rock&roll bemutatója, a Bene egylet táncműsora, a hip-hop ECDS Gyöngyös BlackJam Táncegyesület bemutatója, a Dream Team Cheerleaders mazsorett-előadása), és az énekművészek is (Brantner Valentina és Brantner László, a Hangvarázs Stúdió ifjú tehetségeinek bemutatója, Acélhang Dalkör, Visontai Népdalkör, vagy a Bogácsa együttes).

A kulturális műsor mellett egész napos kiállítás, kézműves foglalkozások, játékok, sőt sminktanácsadás várta a látogatókat a TESCO Üzletsorán, ami erre a napra TESCO Civil Sorrá alakult. Itt lehetett gyakorolni az Otthon Segítünk Alapítvány jóvoltából a körmömfonást, vagy a hímzést a Szitakötő Kézműves Klubbal.

A Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének Ifjúsági Csoportja az „érzékenyítő- kifestőkön” kívül a felfújható medencés horgászatot, egy karikadobáló játékot és egy - a TESCO környezetvédelmi küldetéséhez (is) kapcsolódó –- 100 %-ban újrafelhasznált anyagokból készült lengőtekét vitt a kiállításra. A megjelent civil szervezetek képviselői többször is lehetőséget kaptak arra, hogy – a TESCO-rádiót felváltva– felhívják a vásárlók figyelmét önmagukra, a szervezetük által képviselt csoportra, az általuk közvetített értékekre.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ