Buda első kerekesszékes hintája a MarczinHír | 2014.10.27.

Mozgássérült gyermekek használhatják azt az új játszóeszközt, amelyet Láng Zsolt polgármester adott át október 10-én a Marczibányi Téri Művelődési Központ kertjében.

– Ennek a különleges hintának az elkészülte azon kis lépések közé tartozik, amelyek segítenek abban, hogy természetesebbé tegyük az egészséges emberek számára: vannak olyan társaink, akik segítségre szorulnak, akiknek nem olyan egyszerű egy játszótérre eljutni – fogalmazott köszöntőjében Láng Zsolt. A polgármester azt is elmondta, hogy a Marczibányi téren működő, sérült emberekkel foglalkozó intézmények egyfajta kötelezettséget jelentenek az önkormányzatnak: azt a kötelezettséget, hogy az átlagnál nagyobb figyelemmel forduljon a fogyatékkal élő emberek felé.

– A most felszerelt hinta révén a mozgássérült kicsik és fiatalok is átélhetik az önfeledt játék örömét, a közös játék lehetősége pedig segíti az egészséges és kerekes székes gyermekek integrációját. Szeretnénk, hogy a játék semmivel nem pótolható, felszabadító élményét bárki átélhesse! – tette hozzá Láng Zsolt.

Az átadóünnepségen Dolhai István, a Marczibányi Művelődési Központ igazgatója hangsúlyozta: a hinta felszerelése a központnak közös ötlete volt a szomszédos Addetur iskolával, valamint a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjával (MEREK).

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MÁSODIK KERÜLET