Bronzérmet nyert Szabó Nikolett judós, Pálos Péter asztaliteniszező az aranyéremért játszikHír | 2012.09.03.

A paralimpia harmadik, szombati versenynapján Szabó Nikolett megszerezte a magyar küldöttség második érmét, míg Pálos Péter hétfőn az aranyéremért lép pályára. Bereczki Dezső és Csonka András asztaliteniszezők saját kategóriájukban nem jutottak elődöntőbe, és véget ért a küzdelem a judós Papp Gábor számára is, aki a plusz 100 kg-osok között hosszabbításban vereséget szenvedett iráni riválisától. Kézdi Réka a nyolcadik helyen kvalifikálta magát a 200 m gyors döntőjébe, az evezősök versenyében Lengyel Mónika a B-döntőben a 7-12. helyért küzdhet.

Bronzérmet nyert szombaton Szabó Nikolett judós a 70 kg-osok versenyében, miután két vazaarira kapott ipponnal felülkeredekett mexikói ellenfelén. A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok Szabó a nyolc között két vazaarival verte a fehérorosz Arina Kacsant, majd az elődöntőben ugyancsak két vazaarival kikapott az orosz Tatyjana Szavosztyanovától, de a harmadik helyért még küzdhetett. „A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott, mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam"- nyilatkozta a pekingi ötödik helyezett sportoló.

Asztaliteniszezőink közül Pálos Péter sikerrel zárta a szombati napot: 0-1-ről fordítva 3-1-re győzte le a francia Pascal Pereira-Lealt, ezzel bejutott a hétfő délelőtti fináléba, ahol a dél-koreai Szon Bjeong Dzsun lesz az ellenfele. Berecki Dezső és Csonka András számára véget ért a londoni paralimpia, hiszen saját kategóriájukban nem kerültek be az elődöntőbe, és végül az ötödik helyet szerezték meg az asztalitenisz tornán. „Sajnálom, ami történt, nyerhető mérkőzést veszítettem el – mondta a spanyol ellenfelétől 3:2-re kikapott Berecki. – Nem tudom, mi történt velem a döntő játszma végén, számomra is érthetetlen hibákat követtem el, lehet, kicsit túlizgultam az utolsó pontokat." Csonka András csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé, ám az elődöntőben már nem tudott felülemelkedni soron következő riválisán. „A kínai az első kiemelt a paralimpián, jobb volt nálam. Mindent megpróbáltam, megérdemelten nyert – így Csonka. – A célomat elértem, akiket lehetett, azokat megvertem, ma nem volt esélyem."

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG