Magyar bronzérem a hallássérültek tájfutó világbajnokságánHír | 2011.08.03.

Éremmel tért haza a magyar csapat a hallássérültek ukrajnai tájfutó világbajnokságáról: Mihályi Ferenc középtávon a harmadik helyen végzett. Mint mondja, ha megkapták volna az olimpiai szereplésükért járó jutalmat, jobb körülmények között készülhetett volna, így azonban mindössze három hónapot tréningezett a világversenyre.

Újabb nemzetközi sikert könyvelhet el a magyar siket sport, hiszen az ukrajnai rendezésű tájfutó világbajnokságról egy bronzéremmel és számos jó helyezéssel tért haza a magyar csapat. A férfi mezőnyben négy indulónk volt, Bojtor Szabolcs, Boros Imre, Szebeli István és Mihályi Ferenc személyében, míg a nők között ezúttal nem szerepelt magyar versenyző, miután a siketlimpián negyedik helyezést elért Kormány Anita nemrégiben egy kisfiúnak adott életet.

Legjobb eredményünket az a Mihályi Ferenc érte el, aki Tajvanban szintén bronzérmet szerzett középtávon a siketlimpián. Az olimpikon felkészülését korábban sérülés is hátráltatta, és azt is hozzátette, kevésnek érezte a felkészülést. Mint mondja, ha korábban megkapták volna az olimpiai szereplésükért járó jutalmat, megfelelőbb körülmények között készülhetett volna, így azonban anyagi források híján mindössze három hónapot tréningezett a világversenyre.

„A jövő évi, olaszországi Európa-bajnokságra már szeptemberben megkezdem a felkészülést és akkor még jobb eredményt érek majd el” – fogadkozott a friss világbajnoki bronzérmes, aki már az ősszel elutazik Trentbe, hogy felmérje a kontinensviadal helyszínét. Mihályi elmondta, több felkészülési versenyen is részt szeretne venni, így az augusztus 27-i hallássérült Országos Bajnokságon, valamint később a hallók versenyében is rajthoz áll.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG