Borárverés a fogyatékosok javáraEsemény | 2011.09.15.

Több millió forintos bevételt remél a Kézenfogva Alapítvány egy szeptember végi borárverésből. A befolyó összeget az általuk támogatott fogyatékosokra költik. Igazi borkülönlegességek kerülnek kalapács alá. Például Gere, Vylyan, Tiffán, Takler borokra lehet licitálni. A borokat egy vállalkozó ajánlotta fel, aki éveken át gyűjtötte a jobbnál jobb nedűket.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány vezetője elmondta, hogy a szeptember 30-i borárverés bevételébőlaz alapítvány fogyatékos embereknek segít munkához jutni. Foglalkoztatás jogi és szakmai tanácsadást végeznek, felmérik a munkaköröket, és a munkavállalók képességeit, beilleszkedést segítő tréningeket tartanak, betanítják őket és nyomon követik az életük alakulását. A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik azért, hogy a fogyatékos emberek is méltósággal éljék a napjaikat és a társadalom egyenértékű tagjai legyenek. Fontosnak tartják, hogy ők is egyre nagyobb számban kapjanak munkát. „Alapvető emberi vágyaikat, szükségleteiket tekintve pont olyanok, mint mi. Azon túl, hogy szeretnek dolgozni, szeretnek színházba járni és egy finom pohár bor mellett barátaikkal beszélgetni” – mondta az alapítvány vezetője.

Összesen 145 palackot árvereznek, ez 16 féle bort jelent. Villányi, egri és szekszárdi borokra lehet licitálni. A legfiatalabb 2003-as, a legöregebb 1997-es (Vylyan, Duennium). A Takler Primarius például 2003-as. A borok többsége 1998-1999-2000-es. A legalacsonyabb kikiáltási ár két palackért 10 ezer forint, a legmagasabbak 50 ezer. 2000-es Gere Kopár, 2003-as Takler Primarius és 2000-es Tiffan’s Grand Selection is gazdára találhat.

Az árverés első részét Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke vezeti. Aki nem tud elmenni, küldhet vételi megbízást, de ha az árverésen rálicitálnak, akkor azé a bor, aki a helyszínen többet fizet érte. Ezért érdemes inkább elmenni szeptember 30-án a Vogue Rendezvény és Étteremhajóra. 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ZIPP.HU