Bolívia - Egy iskola a siketek számáraHír | 2012.04.25.

Cochabambában  április 16-án a város polgármestere és a szalézi közösség igazgatója  letették egy új intézet alapkövét, amelyben a siket gyerekek tanulhatnak majd. Az új épület Németország által biztosított forrásokból épül és mintegy 300 hallássérült gyermeknek ad lehetőséget az alapfokú és középfokú oktatásra valamint néhány szakmát is tanulhatnak majd.

Az 1040 négyzetméteres telket az önkormányzat biztosította azzal a céllal, hogy a létesítmény modell értékű központtá fejlődjön, minden szükséges infrastruktúrával. A német kormány azt ígérte, hogy az első épületrészt egy éven belül felavatják.

A jövendőbeli tanulók és szüleik is jelen voltak az ünnepségen és elismerésüket fejezték ki a gyors munka teljesítésének. Díez atya, egy spanyol misszionárius, aki több mint 30 éve Bolíviában él, végül hozzátette, hogy az épület egy álom, amit már igen hosszú ideje dédelgetett.

Jelenleg a siket diákok hagyományos iskolákba járnak, vagy esti tanfolyamokat végeznek a szalézi központban. Az új épület speciálisan az ő részükre készül, lehetővé teszi a különleges segítségnyújtást és remélhetőleg még több siket gyermeknek biztosít majd lehetőséget a tanulásra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZALÉZIAK.HU