Boldog iskolába járhatnak a gyerekekHír | 2016.06.09.

Hazánkban első kollégiumként kapta meg a Boldog Iskola címet az EGYMI Szociális Intézmény Juhar utcai kollégiuma, ahol középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalokkal foglalkoznak. A megtisztelő címet tegnap vehette át Balázs Jolán kollégiumvezető Diósy Tamástól, a Jobb Veled a Világ Alapítvány kuratóriumi tagjától és Petőné Honvári Jolántól, a Boldogságóra-program koordinátorától. 

Bagdi Bella indította útjára a Boldogság-programot, melynek része a Boldogságóra-program. Ez a pozitív pszichológia kutatásaira épül. Célja, hogy vezérfonalat adjon a fiataloknak arra, hogy könnyebben birkózzanak meg a problémákkal, könnyebben vegyék a kihívásokat, valamint a testi-lelki egészségmegőrzés tanulmányozására adjon lehetőséget. Az órák lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség elsajátítása.

A Boldogságóra-programba eddig több mint 1300 pedagógus kapcsolódott be, többek között Balázs Jolán, a Juhar utcai kollégium vezetője. Jolika két évvel ezelőtt csatlakozott magánemberként a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságklubjához, majd a tapasztalatai alapján e tanév szeptemberében fakultatív módon vezette be a boldogságórákat a kollégiumban.

– Kezdetben nyolc tanulóval indultak az órák, de gyorsan felment a létszám harminc fölé. A foglalkozások gyakorisága is nőtt, a havi alkalomból hamar heti lett. A mozgáskotta komplex mozgásfejlesztés órákba is beemeltük a boldogságóra egy-egy elemét. Nagyon jók a tapasztalataim a boldogságórákkal kapcsolatban, javult a gyerekek együttműködő képessége, az elfogadó és segítőkészsége, jobban odafigyelnek egymásra, és segítenek is egymásnak, örömmel fogadják rég nem látott társaikat, és tudnak kérni, megköszönni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BAON