Blues koncerttel segítenekHír | 2015.04.15.

A MOZAIK Egyesület szervezésében megvalósuló eseményen a Mojo Workings, a Blues Rádió Budapest, valamint Ferenczi György és a Rackajam zenél. A 2011-ben alakult Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért elnöke, Kapitány Imola elmondta, hogy folyamatosan keresik az alkalmat, hogy felhívják az emberek figyelmét az autizmusra és bemutassák a szervezet szolgáltatásait. „A férjem zenész, már régóta szeretné segíteni az Egyesület működését, innen is jött egy blues koncert megszervezésének az ötlete. Szerettünk volna olyan programot összeállítani, amely nem csak egy jó ügyet szolgál, de lehetőséget biztosít a minőségi kikapcsolódásra.”

„Azt gondolom, hogy a blues egy kicsit olyan a zenében, mint a többség számára az autizmus. Sokrétű, izgalmas és érdekes, ez is egyfajta ’spektrum jelenség’. Mindenkinek beugrik róla valami, de kevesen ismerik igazán. A blues rajongói egy szűkebb kör, ahogy az autizmussal érintettek, foglalkozók is. Jó ötletnek gondoltuk, hogy a két csoportot megmutassuk egymásnak.” – tette hozzá Kapitány Sándor, a Blues Rádió Budapest frontembere elmondta, hogy személyes érintettségéből fakadóan különösen fontosnak tartja az ilyen jellegű kezdeményezések támogatását. „Nekünk is van egy autizmussal élő kisfiúnk, így tisztában vagyunk vele, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie azoknak a szülőknek, akik autista gyermeket nevelnek. De nagyon megható számunkra, hogy a felkért zenész társak is készséggel támogatnak bennünket, és azonnal igent mondtak a megkeresésünkre.”

Honfi Imre, a Mojo Workings zenekar tagja szerint a mai világban az embereknek nem mindig jut eszükbe maguktól áldozni a jótékonyság oltárán. „Részben, mert nem keresik ezeket a lehetőségeket, részben, mert azt gondolják, hogy csak anyagi természetű lehet a segítség. Azoknak, akik művészettel foglalkoznak, egy kicsit könnyebb a helyzetük, mert a “szellemi valuta” bármikor mozgósítható. Ráadásul az autizmus nem érinti a lakosság egészét, ezért az azzal járó hírek, problémák, események nem jutnak el széles tömegekhez. Az érintett családokra, a segíteni tudó és vágyó emberekre marad minden feladat. Ha a zenénkkel hozzájárulhatunk az Egyesület, valamint az autizmus ügyének népszerűsítéséhez, mi örömmel állunk színpadra!”

A szervezők a Blues for Blue koncert teljes bevételét a MOZAIK Egyesület szülősegítő programjainak támogatására fordítják.

Időpont: 2015. április 19.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: C36 MAGAZIN