Beutazza a világot az eltorzult arcú férfi, hogy kis sorstársain segítsenHír | 2014.12.24.

Valódi hős a Treacher-Collins szindrómás gyermekek között a brit férfi, aki elmondja nekik hogyan élhetnek teljes életet.

Treacher-Collins szindrómának hívják azt a ritka genetikai rendellenességet, mellyel a harminc éves, brit Jono Lancaster is együtt él. Koponyája, arc- és állcsontja nem fejlődnek rendesen. Minden ötvenezredik ember születik ezzel a betegséggel.

Jono Lancaster sokat tesz azért, hogy legfiatalabb sorstársai jobban érezzék magukat egy olyan világban, ahol az emberek túlnyomó többsége torzszülöttekként néz a Treacher-Collins szindrómásokra. Legutóbb, novemberben egészen az ausztráliai Adelaideig utazott, hogy találkozzon a két éves Zackary-vel, miután a gyermek anyja felvette vele a kapcsolatot az Interneten – írja a brit Metro.

„Jono, a mi köreinkben valódi híresség, nagyon inspiráló személyiség” – nyilatkozta Zackary édesanyja egy helyi lapnak – „nagyon boldoggá tett minket azzal, hogy Ausztráliába utazott Zack-hez, akinek nagyon fontos, hogy hozzá hasonló emberekkel találkozzon.”

Jono az egész kontinenst beutazta, hogy a fura rendellenességben szenvedő gyermekekkel arról beszélgessen, hogyan élhetnek teljes életet. „Én is örültem volna, ha fiatalabb koromban találkozhattam volna valakivel, aki olyan, mint én. Valakivel, akinek van párja, meg munkája, aki elmondja, hogy ezeket dolgokat teheted meg magadért, és ezt érheted el” – nyilatkozta Jono.

A férfi azóta is Ausztráliában és Új Zélandon találkozik fiatal sorstársaival, és közös képeiket az Instagramon posztolja.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HÍR24