Beteg gyermekek meglepetéssel teli pillanataiból nyílt fotókiállításHír | 2012.11.13.

Egy csepp meglepetés néven hirdetett immár ötödször jótékonysági fotópályázatot a Gézengúz Alapítvány, amely a koraszülött és eltérő fejlődésű gyermekek diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik. A pályaművek egy részét november 10-től láthatja a nagyközönség a WestEnd City Center első emeletén. A fotókat november 20-án zsűrizik, majd ezt követően elárverezik azokat, és a bevételt az Alapítvány új, budafoki központjának berendezésére fordítják.

„Szeretnénk felhívni a figyelmet a gyermekek életének kis és nagy meglepetéseire, a váratlan pillanatokra, illetve a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira" – mondte el a Közelképnek Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány létrehozója és orvosigazgatója. „A meglepetésekkel teli pillanatok éppúgy átszövik egy beteg, mint egy egészséges gyermek életét. Alapítványunk törekszik arra, hogy feloldja a magyar társadalom szorongását a betegekkel szemben, és erősítse az elfogadást."

Az esemény házigazdája Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója volt, aki a hallgatóságot lelkesítve kért mindenkit, hogy szavazzanak a kiállított képekre, mert a szavazók között ajándékcsomagot sorsolnak ki a kiállítás befejeztével. A megnyitó vendége volt továbbá Keleti Éva, Prima Primissima-díjas fotográfus, aki a zsűri elnökeként fog részt venni a fotók elbírásában.

A beérkezett közel ötszáz pályamű nemcsak fotókból, hanem iparművészeti alkotásokból is áll. Ezekre november 10. és 16. között lehet licitálni az Alapítvány honlapján. Az ebből befolyt összeget szintén az új, budafoki központ berendezéseire fordítják, ezzel is segítve az ott élő családok ellátását és gyógyulását.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG