„Befogadó települések” a Baktalórántházai kistérségbenHír | Esemény | 2015.03.30.

Sérültséggel élő embereket hozta közelebb az épekhez a Revita Alapítvány „Befogadó település” (NEA-KK-14-SZ-0965) címet viselő programja a Baktalórántházai kistérségben.

A tízhelyszínes rendezvénysorozat Baktalórántháza, Apagy, Rohod, Nyírmada, Ófehétó-Ligettanya, Laskod, Nyírtass, Levelek, Pusztadobos, Nyírjákó települések iskoláiban, művelődési házaiban, illetve város- és falunapjain valósult meg.

Élményalapú, gyakorlatias programokon keresztül ismerkedhettek meg a rendezvények résztvevői a látás-, mozgás-, értelmi-, hallás- és beszédsérült emberek mindennapjaival. Így elősegítve a befogadói attitűd megalapozását, a másság elfogadását és a szolidaritás kialakulását a fiatalokban a sérült embertársaik iránt.

A tapasztalatok, még a közvetett tapasztalat is olyan nagy érzelmi hatást gyakorolt némely fiatalra, amit korábban nem érzett. Visszajelzéseik alapján a rövid programunk is megváltoztatta a sérült emberekről való gondolkodást, különösen elgondoltatta a fiatalokat, hogy bármikor, bárkiből válhat fogyatékos személy a saját családjukban, környezetükben.

A programsorozat záró rendezvénye 2015. március 31-én lesz Baktalórántházán.

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.